FAQ

1.Cine este MBTA Romania?

R:Reprezentantul NBTA EUROPE in Romania.

2.Cine este NBTA EUROPE?

R:Este cea mai mare si cea mai veche organizatie de twirling si majorete din Europa, membra a “Global Association for Twirling and Majorettes”.

3.Ce oferă statutul de membru MBTA?

R:Posibilitatea de a participa la competitiile organizate de MBTA in tara si de a reprezenta Romania la Campionatele Europene si Mondiale de majorete si twirling organizate de NBTA EUROPE?

    Consultanta si sprijin oferit tuturor membrilor in vederea învăţării, aprofundării şi perfecţionării acestei noi ramuri de sport.

4.De ce MBTA?

R:Este singura organizatie de majorete care are un regulament propriu.

5.De ce nu organizeaza “Campionat national de majorete”?

R:Legea Sportului – Lg.60/2000 spune faptul ca singura organizatie indreptatita a organiza Campionate nationale de orice gen este Federatia Romana de ramura.In rest conform legii se pot organiza doar cupe, festivaluri etc.

6.Cine se poate afilia la MBTA?

R:Orice persona fizica sau juridica.

 

7.Care este procedura de afiliere?

R:Inscrierea se face prin completarea formularului de inscriere, achitarea taxei de legitimare si cea de viza anuala.

 

8. Ce studii trebuie sa ai pt a deveni antrenor de majorete?

R.Poti fi profesor de Educatie. Fizica si Sport, coregraf, dansator sau un simplu pasionat de sport, dans, arta, frumos… .

 

9. Pot face cariera ca antrenor sau arbitru?

R.Poti ajunge sa antrenezi echipa nationala(care poate fi chiar echipa ta) si sa participi cu ea la campionate europene si mondiale, iar ca arbitru ai sansa sa arbitrezi la cele mai importante competitii nationale si internationale si chiar sa ai un venit din aceasta activitate.

 

10. Exista o limita de varsta la care poti participa la competitii?

R.Nu exista limita de varsta pentru a participa la competitiile de majorete,trebuie sa-ti doresti si sa ai incredere in fortele tale,dar mai ales sa te bucuri de „darul” pe care ti-l ofera acest stil de miscare.